Povežimo se

Predstavljamo dom

Svevremenski uređen stan za radost življenja

Stan grafičke dizajnerice i umjetnice Josipe Maras kojeg je uredila arhitektica Belinda Pušić odlikuje vrhunski dizajn i nježna suptilnost.

Prekrasan stan od 120 kvadrata sastoji se od hodnika, dnevnog dijela, spavaće sobe, dvije dječje sobe i dvije kupaonice.

Govoreći o ideji koju je imala pri samom zamišljanju izgleda svog stana, grafička dizajnerica i umjetnica Josipa Maras rekla je kako je bila sigurna samo u jednu stvar – da će ga uređivati arhitektica Belinda Pušić.

Njena estetika, njene sposobnosti kao arhitektice, mene su svaki put iznova oduševljavale, a njezin pristup kada radi interijere meni je bio vanserijski, izjavila je.

Belinda Pušić, arhitektica i Josipa Maras, grafička dizajnerica i umjetnica

Umirujući tonovi kao nit vodilja

Josipin zahtjev bili su svijetli i umirujući tonovi koji prevladavaju u ovom stanu. Ideja je bila stvoriti u stanu oazu mira i opuštanja. Budući da je Josipin posao vizualno zahtjevan i da je svakodnevno okružena jakim bojama, teksturama i motivima, htjela je da njezin dom bude mjesto gdje će se odmoriti od svih tih podražaja.

Specifičan detalj koji dominira prostorom su nenametljive tapete nježnih nijansi i motiva.

Uklopljene su u stan na način da ih ima svugdje i na svemu, ali kada uđete u stan one nisu ono što prvo primijetite. Prođete cijeli hodnik koji je obljepljen tapetom, ona je na zidu, na vratima, u kupaonici, u tušu, u garderobi, na plafonu… Međutim, kada izađete iz stana nećete imati dojam da je puno tapeta, boja i tekstura, objašnjava arhitektica Belinda Pušić.

Dnevni dio obuhvaća dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu. Osim neutralne palete boja koja djeluje opuštajuće, korišteni su različiti materijali.

Korišteni su razni materijali poput iverala, medijapana, drveta, imitacije drveta. Kako bi se naglasili neki kutci i prostorije, ljepljene su štukature, pojašnjava arhitektica Pušić.


Otvoren Studijo Boutique Factory – Nova oaza umjetnosti zidnih tapeta

Početkom studenog u Zagrebu je svečano otvoren Studijo Boutique Factory, nova oaza umjetnosti koju potpisuje Josipa Maras. Pročitaj više


Dojam topline i nježne suptilnosti

Stanom se proteže ogledalo u boji bronce, kao i ambijentalna rasvjeta koja naglašava korištene materijale, a ujedno i dodaje smirujuću notu.

Iako na jednom zidu vidite više različitih materijala, u oku vam ostaje samo jedna boja. Čak ni komadi namještaja u jačim bojama i nijansama nisu narušili generalni dojam topline i nježne suptilnosti.

U dnevnom boravku nalaze se crni stolić, narančastu fotelja, crni blagovaonski stol, međutim opet, oni u prostoru nisu toliko naglašeni jer ih smiruju ostali materijali, naglašava Pušić.

Kupaonice kao umjetnička djela

U stanu se mogu pronaći i komadi namještaja od frezanog medijapana koji ostavlja dojam modernog i luksuznog, a zbog atraktivnih tapeta poseban dojam ostavljaju kupaonice u kojima se događa zanimljiva igra materijalima. Od materijala su korišteni medijapan, štukature, tapete i pločice.

Josipa i Belinda zadovoljne su izgledom stana čiji karakter unatoč dojmu smiraja i suptilnosti itekako dolazi do izražaja. Karakter održavaju i detalji koji su uvijek osobni izbor vlasnika stana pa tako zaokružuju cjelokupan dojam i dodaju mu osobnu notu.

Oglas

Matej Kušević

Moderan minimalizam i luksuzni detalji krase ovaj stan od 55 kvadrata

Kreativna rješenja stvorila su savršen ugođaj

Stan se nalazi u novogradnji u Velikoj Gorici, vlasnica je željela savršen prostor za jednu osobu, a prioritet su bili svijetli tonovi. Vlasnica je imala još jednu zanimljivu želju – da u prostoru vlada hotelski ugođaj te da sve krasi moderan minimalizam i luksuzni detalji.

Površina stana iznosi 55 metara kvadratnih, a u njemu prevladavaju svijetli tonovi, pretežno bijela i bež boja. Fokus prilikom uređenja je bio na funkcionalnost, estetici i inovativnim rješenjima uz potpuno personalizirani pristup.

Kuhinja će u stanu odmah privući pogled, poseban detalj je sigurno zlatni element na njoj (gola profili, sokolovi), predivna bijela mramorna radna ploča te bež siva zidna obloga između elemenata.

Vlasnica je zamislila u kuhinji poluotok umjesto klasičnog stola te reljefnu oblogu s LED rasvjetom. Kuhinjske površine krasi visoki sjaj.

Wellness i udobnost u dizajnu interijera: Kako stvoriti harmoniju u domu?

Dnevni boravak se dizajnom odlično nadovezuje na kuhinju pa je stolić izrađen u istom stilu.

Kožna garnitura zauzima centralni dio prostora, ali pogled privlače i zidne štukature u nesvakidašnjem rasteru.


Povezanost tog dijela stana s balkonom postigla se velikim otvorom, a za njegove uređenje su korišteni tamniji drveni dekori i bogato bilje u žardinjerama. Zavjese se protežu u dvije razine, uz prozirno bijele tu su i ‘black-out’ dekori.

Povratak staklenih blokova u interijere: Moderna interpretacija klasičnog elementa

Stan krase dvije kupaonice za čije su se uređenje koristile keramičke pločice s uzorkom mramora, sanitarije su bijele te uz crne detalje čine zanimljivu cjelinu.

Spavaća soba je zamišljena kao oaza mira u neutralnim tonovima. U njoj se posebno ističe krevet, čije su dimenzije 200200×200 cm, a dojam je naglašen uzglavljem.

Zidna obloga i tapeta u sivo su bež tonovima.


Matej Kušević

web. fb. insta. ln.

Dizajner interijera i vlasnik studija ‘M1st design‘. Od 2020. godine se samostalno bavi dizajnom interijera. Prije toga, stekao je vrijedno iskustvo radeći u arhitektonsko-dizajnerskom uredu.

Njegovo obrazovanje obuhvaća ne samo dizajn interijera, već i krajobraznu arhitekturu.

Stručni je predavač i nositelj modula 2D i 3D oblikovanja u interijeru, prenosi znanje budućim generacijama; dizajnerima interijera, dizajnerima vrtova i 2D i 3D crtačima u interijeru.

Svoju strast prema dizajnu interijera živi kroz svaki novi projekt i dijeljenje znanja s drugima.

M1st design studio osnovao je u ožujku, 2021. godine, dizajner Matej Kušević i tako ostvario svoj dugogodišnji san. Studio surađuje s brojnim stručnjacima iz različitih sfera djelovanja te pokriva područja arhitekture, dizajna i krajobrazne arhitekture. M1st design studio iza sebe ima brojne projekte diljem Hrvatskoj te angažman na međunarodnoj razini, ostvario je i suradnju s HRT-om u emisiji ‘Dom na kvadrat’ te s učilištem ‘Profokus’ u edukaciji mlađih naraštaja.


Nastavite čitati

Predstavljamo dom

Predstavljamo dom – Best off sezona 18

Često sve počinje potragom za dodatnim prostorom…

Rezultate uređenja prostora uvijek je zanimljivo pratiti, a mi smo ove sezone baš uživali…

Stan koji djeluje veći nego što zapravo je

Stan veličine 53 četvorna metra bio je urbano i lijepo uređen, no proširenjem obitelji, bila je potrebna još jedna spavaća soba. Kupaonica je trebala renovaciju, a namještaj kompletnu promjenu. Tlocrtne promjene napravila je arhitektica Gordana Đerić. Više

Mali dio Francuske u zagrebačkom stanu

Stan francuske umjetnice sa zagrebačkom adresom, Jessice Gobert obiluje zanimljivim zbirkama umjetnina i namještaja. Pozitivna karakteristika ovog stana leži u pametno iskorištenom prostoru čime je postignut dojam prostranosti. Više

Kuća Nodi proglašena je najuspješnijim ostvaranjem stambene arhitekture u Hrvatskoj

Svake godine Udruženje hrvatskih arhitekata dodjeljuje nagrade za najbolja ostvarenja u nekoliko kategorija. Ove godine nagradu Drago Galić za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje na području stambene arhitekture dobili su Nikola Fabijanić i Jure Glasnović, a mi smo posjetili nagrađeni objekt. Više

Renovacija stana od 90 kvadrata

Renovacija ovog stana od 90 četvornih metara trajala je 6 mjeseci, a od derutnog prostora napravljen je moderan i prozračan stan koji reflektira osobnost njegovog vlasnika. Više

Nastavite čitati

Kolumne

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice