Povežimo se

grow

Dom na kvadrat online

Sezona 19, epizoda 05

vanja vuckovic dom na kvadrat

Nastavite čitati

Gradnja

Zlatna boja u svijetu stolarije: Novitet koji nas je oduševio!

Ima li boljeg načina za proslaviti 20 godina poslovanja nego predstavljanjem intrigantnih noviteta koji će promijeniti stolariju kakvu smo do sada poznavali? Odgovore ima Mario Barišić, prodajno tehnički savjetnik tvrtke Gealan.

Mario, 20 godina Gealana u Hrvatskoj, vrlo prigodno se obilježava…

Da, evo obilježava 20 godišnjicu zlatna, naš Premium segment koji možemo ponudit, nešto na što smo jako ponosni i naši partneri. Detalj koji smo htjeli na ovom sajmu prikazat je upravo ono što možemo napravit, koji su nam dosezi, što možemo odradit u nekakvim u samoj stolariji, koje su nam sve opcije.

Zlatna boja zaista nije uobičajena za stolariju, ali ovo fenomenalno izgleda…

Tako je, nije uobičajena, ovo je nešto što trenutno nudimo mi na tržištu, izvedba na ovoj stijeni je naš Acrylcolor, to je završna obrada koju također mi nudimo jedini na tržištu. Pogotovo u ovoj opciji kad govorimo o nekakvom metalik efektu gdje možemo ponudi još nekoliko raznih varijanti, nekakve brončane, srebrne i ove zlatne.

Robert Križanović: “U GEALAN-u smo fokusirani na potrebe kupca i stvaranje dobrog odnosa s njima”

Mario, koje su specifičnosti zapravo, ova stijena je zlatna s jedne strane, a s druge je ipak bijela?

Tako je. Zlatna boja izvana, kao što smo rekli, naš akril, to je jednostavno površina koja je puno otpornija, čvršća na vremenske uvjete, na nekakva moguća habanja, puno je stabilnija i ima opciju da ako se čak izgrebe, može se ispolirati, ponovno se vratit u prvobitno stanje jer ima tih nekakvih 0,5 milimetara debljine što je puno više od ostalih završnih obrada na PVC profilima. S unutarnje strane može bit bijela klasična, može bit u nekoj foliji koju možemo prilagodit, ovisno što investitor traži i što želi.

Veličine, to nam nije bitno, znači sve se može izvesti?

Ne možemo baš sve izvesti, ali dosta je veliki elementi se mogu napravit s ovom podizno kliznom stijenom možemo ići do nekakvih 6,5 metara u širinu, recimo 2 i 40, 2 i 50 u visinu, sad ovisno koju varijantu primjenjujemo, naravno, samo u projektu taj omjer visine i širine nešto što moramo uzeti u obzir ali tu smo mi da pomognemo i arhitektima u projektiranju i investitorima također da i njih savjetujemo da oni znaju koje su neke mogućnosti i koje su im opcije.

Koliko se ovakva zlatna boja traži na tržištu?

To je novitet na tržištu, nešto što mi još i u Hrvatskoj nismo radili, vani jesmo odradili nekoliko projekata, ali to je nešto što se naravno uključuje od samog starta od projektiranja, gdje arhitekti onda prilagođavaju cijeli objekt i jednostavno bio je zahtjev, kad su vidjeli opciju imali su želju primijenit tu zlatnu boju i da odradimo nekakav projekt u toj zlatnoj varijanti i tako je krenulo da možemo ponuditi te zlatne boje, uz nekih devet standardnih koje možemo ponudit u našem akrilu. Dakle, možemo ponudit dodatnih 50 nijansi po želji investitora.

Inovativni sistemi PVC stolarije spoj su visoke funkcionalnosti i bezvremenskog dizajna

Mario, hvala ti puno na ovom razgovoru, nadam se da ćemo sve više viđati ovakvu stolariju na našim zgradama. Mi također se nadamo, da, jer mislim da je nešto što je jako efektno i može znatno utjecat na nekakav izgled i podići sami objekt.

Nastavite čitati

Kolumne

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice